Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Üvegház építés technika

Cégünk vállalja üvegházak teljes körű felépítését, kivitelezését a bontási és talajmunkáktól kezdve az üvegház szerkezetének felhúzásán és beüvegezésén keresztül az épületgépészeti, víz-, gáz- és villanyszereléséig.

Cégünk a nagy multú és tapasztalatú holland Kees Greeve és KG Systems cégek magyarországi szerződött partnere és képviselete.

http://www.keesgreeve.nl/hu

http://www.kgsystems.nl

Az üvegház technológiai rendszereit érdemes számítógépes vezérléssel működtetni, így érhető el a maximális hatékonyság, és a legkevesebb termesztési hiba. Az üvegház főbb technológiai rendszerei a következők:

Öntözőrendszer, öntözés
Folyamatosan ellátja az üvegházban termesztett növényeket az igényeiknek megfelelő mennyiségű vízzel, és tápoldattal.

Párásítás
A termesztett növények szükségletei szerint növeli a páratartalmat, egyben csökkenti az üvegház belsejében a levegő hőmérsékletét is.

Árnyékolás
Az ernyők nyáron csökkentik a túlzott besugárzást, télen pedig segítenek az üvegház hőveszteségének csökkentésében.

Szellőztetés
A szellőzők, és ventilátorok biztosítják az üvegház levegőjének frissességét, és megfelelő hőmérsékletét, valamint jelentős szerepet játszanak a páratartalom szabályozásában is.

Fűtés
Az üvegház technológia sarkalatos pontja a fűtés. Az energiafelhasználás, ezáltal az üzemeltetési költségek jelentős részét teszi ki, az üvegház projektet alapvetően befolyásolja a felhasznált energia-/hőforrás, és a fűtésrendszer hatékonysága. Az üvegházak a legkorszerűbb szerkezeti elemek, és alapanyagok beépítése esetén sem alkalmasak fűtésrendszer nélkül az egész éves termesztésre, sőt, temperálás hiányában maga az üvegház, és az üvegház technológiai berendezései is károsodhatnak a hidegebb időszakokban.

Világítás
Azokra az időszakokra, amikor a napfényes órák száma a termesztett növénykultúra igényeinél alacsonyabb, az üvegházi termesztés világítás segítségével terjeszthető ki. Bár mind a mesterséges világítás telepítése, mind az üzemeltetése költséges, nyilván minden termény esetén ezek az időszakok azok, amelyek a legmagasabb értékesítési árakkal kecsegtetnek.

Vezérlés
Az elekrtomos vezérlő rendszer irányítja az üvegház technológia felsorolt elemeit. Hatékony üzemeltetés csak az üvegházi technológiai rendszerek folyamatos felügyeletével, és a termesztéshez szükséges körülmények rendszeres, és megfelelő időzítésű, szakszerű beavatkozásokkal történő fenntartásával elképzelhető.

 

greenhouse.jpg  

   greenhouse-2.jpg 

 

  greenhouse-3.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.